Mykonos - Insula care nu doarme

 

image007

Mykonos, sau “insula vantului” , se află aproape în centrul  insulelor Ciclade, între Tinos și Naxos, fiind cea mai apropiată insulă de Delos, care conform istoriei antice este locul de naștere a lui Apollo și Artemis, o insulă nelocuită, dar plină de fascinație. În prezent Mykonos  este una dintre cele mai apreciate destinații din Grecia, fiind una dintre cele mai cosmopolite insule din Europa, atingându-și statutul de simbol printre turiștii europeni, de altfel multe celebrități internaționale vizitează insula în fiecare an.

In Mykonos nu se intalnesc munții abrupti din alte insule cicladiene, luându-le locul dealurile joase, stâncoase, dar care se combină cu plajele superbe rezultand astfel un peisaj minunat. Insula ce se intinde pe o suprafață de  85.5 km2 are capitala la Chora (sau Mykonos Town) , un orașel-port  colorat, ce seamănă cu un labirint plin de străzi mici și case cubice albe așezate în trepte. Aici bărcile de pescuit stau fericite lângă elegantele iahturi. De asemenea, vom intâlni în capitală și mascota insulei, pelicanul, care rătăceste prin toate cartierele din Chora, dar pare să prefere portul și zona Alevkantra. Iubit și protejat de către toți locuitorii,  pelicanul a devenit o atracție fiind fotografiat de către toți turiștii.

ZIUA 1  – Bine ați venit în Paradisul Cicladic!

Întalnire la Aeroportul Internațional Otopeni București cu reprezentantul agenției pentru formalitațile de check-in și îmbarcare. Se ajunge în Mykonos pe aeroport în aproximativ 3 ore, dupa un stop de aprox. 45 min in Santorini, de unde se realizează transferul la hotel. Cazare la hotel in funcție de varianta aleasa.

 

ZIUA 2 – 8 Propunem urmatoarele excursii opționale:

Mica Veneție este una din cele mai încântatoare zone din Mykonos Town și una dintre cele mai reprezentative peisaje ale Cicladelor.

 

Aici casele cu 2-3 etaje, cu balcoane, uși și ferestre viu colorate sunt construite direct pe malul mării, oferind un tablou unic. Mica Veneție este locul perfect pentru a admira apusul.

Tur de oraș și de insulă

Mykonos Town (Chora) este un oraș pitoresc din insulele Ciclade, format dintr-un labirint de straduțe înguste, case cochete și biserici construite în jurul portului în centrul unui golf întins. Acesta este unul din cele mai cosmopolite și aglomerate orașe din insulele Mării Egee. Pe strazile orașului se găsesc numeroase magazine, boutique-uri, galerii de artă, cafenele, baruri exclusiviste și restaurante.

Biserica Paraportiani este una dintre cele mai cunoscute structuri arhitectonice din Grecia, numele semnificând ușă secundară sau interioară și provine de la zidurile de piatra ce inconjurau cetatea medievală.

 

Vizita orașului Ano Mera, Mănăstirea

Ano Mera este un mic sat amplasat în centrul insulei, singura așezare locuită din insula fara deschidere la mare. Ano Mera este construit in jurul unei piete centrale unde se gasesc taverne grecesti. Manastirea Panagia Tourliani, ce dateaza din 1542, este construita in stilul unei catedrale si este dedicata acestei sfinte, invitand vizitatorii sa-i admire cunoscuta icoana facatoare de minuni si impresionanta clopotnita.

 

Turul insulei Tinos

Insula Tinos se afla la doar 45 minute departare de Mykonos. Fiind de trei ori mai intinsa, aceasta insula are multe de oferit vizitatorilor: orasul Tinos, precum si cea mai importanta biserica Evanghelica din Grecia, cu miraculoasa icoana si atmosfera magica de aici; traditionalul sat Volax, cunoscut pentru mestesugarii de cosuri din rachita; Pirgos, cunoscut centru pentru obiecte confectionate din marmura.

 

Croaziera la apus

La aceasta excursie ne indreptam spre Delos, pentru a vedea portul antic si ruinele orasului, apoi intre Delos si coasta Rhenia se pot observa micile insule Ano si Kato Rematiaris, in continuare itinerariul continua spre sud spre insulele nelocuite Prassonissia, unde vom putea admira o priveliste unica a soarelui care apune deasupra orasului Delos.

 

ZIUA 8 – Sfarșitul unui vis...

In jurul amiezii se va face  transferul la aeroport unde are loc îmbarcarea. Sosire în București pe Aeroportul International Otopeni.

 

Viața de noapte în Mykonos

Cea mai cunoscuta insula a Greciei,  si fara indoiala cea mai cosmopolita dintre insulele Ciclade, rivalizeaza cu destinatii precum Ibiza, Rimini sau Ayia Napa.

Insula este renumita pentru viata de noapte extraordinar de activa, astfel aflandu-se intre primele patru destinatii de top din Mediterana pentru cluburile, barurile si restaurantele sale.

Insula care nu doarme niciodata te provoaca cu o varietate de cluburi si baruri unde sunt invitati celebri DJ internationali.

Cu toate acestea Mykonos are o viata de noapte variata si te poti bucura atat de petrecerile tumultoase cat si de numeroasele evenimente culturale in amfiteatrul orasului, tavernele grecesti sau  de localurile pe malul marii, asta daca preferi serile mai relaxante.

Cumpăraturi în Mykonos

Aceasta insula unica ofera variate posibilitati de a face cumparaturi. De la magazine cu haine, bijuterii sau cu fel si fel de suveniruri, nu ai cum sa pleci fara ceva de aici. Magazinele sunt deschise zilnic, iar unele supermarket-uri sunt deschise toata ziua, inclusiv duminica.

Atrium este cel mai mare mall din Mykonos unde puteti gasi mini market, librarie, rent a car, cafenele iar daca doresti sa cumperi cadouri pentru prieteni sau doar suveniruri, in Atrium vei gasi o selectie de ceramica lucrare manual si bijuterii.

Celebra pentru magazinele sale este si strada Mavrogenous, unde aproape toti designerii greci au un boutique aici. Misento este un magazin celebru cu bijuterii, unde toate piesele sunt realizate manual si unic.

Nu trebuie ratat

1.Viziteaza Muzeul Arheologic din Chora Mykonos, situat in nordul portului. Este deschis de marti pana duminica iar costul biletului este destul de modest.

2.Descopera Mica Venetia.

3.Nu rata Biserica Panagia Paraportiani, care ramane probabil biserica cea mai fotografiata din toata Grecia. Ies in evidenta 5 capele mici care se integreaza pentru o crea o singura cladire. Biserica este inconjurata de mori de vant vechi. Biserica dateaza din secolul al XVI – lea si este un exemplu splendid de arhitectura cicladica.

4.Intra in atmosfera Mykonos-ului si petrece pana in zori in cluburile si barurile din Chora – Mykonos.

5.Incearca preparatele traditionale precum branza Kopanisti alaturi de un pahar de ouzo sau vin.

6.Relaxeaza-te intr-un tur cu vaporul in jurul insulei si admira peisajele impresionante ale coastei.

 

 

7.Afla secretele windsurfing-ului pe plajele din Agia Anna Kalafatis.

8.Fotografiaza celebrele mori de vant.

9.Incearca snorkeling sau scufundari in apropierea coastelor insulei.

10.Distreaza-te pana dimineata pe plajele Paradise si Super Paradise.

 

Chora, cum este numita de localnici, este capitala insulei. O plimbare pe stradutele ei inguste si sigur vei ramane impresionat. Arhitectura traditionala se reflecta in casutele albe cubice cu usi din lemn colorate ce se aseaza inghesuite pe strazile ce formeaza un labirint. Pe masura ce descoperi oraselul, mergand pe trotuarele pitoresc pietruite, vei putea observa ca totul in jur este alb, case, biserici, temple. Imaginea pare desprinsa dintr-untablou. Centrul orasului nu poate fi strabatut decat mergand pe jos. Numeroasele cafenele, magazine cu suveniruri si bijuterii  te ajuta sa te bucuri de o zi frumoasa in Chora. In centrul orasului vei gasi un muzeu nautic si un muzeu de folclor care adaposteste o colectie de icoane, mobilier si instrumente muzicale populare. Muzeul de Arheologie este situat in apropierea portului si gazduieste diferite sculpturi, vaze si figurine provenite din insulele Delos si Rhenia.

De indata ce seara vine, un numar mare de baruri si cluburi isi intampina musafirii, astfel ca strazile inguste ale capitalei se umplu cu multimea de oameni gata de petrecere si sa danseze toata noaptea.h

 

Plaje renumite din Mykonos

Plaja Megali Ammos – cea mai apropiata plaja de Chora, la aproximativ 15 minute de mers pe jos.

Plaja Psarou – in apropiere de statia de autobus Plati Gialos. Este faimoasa pentru nisipul sau alb, plaja foarte curata si bine organizata cu o multitudine de baruri si restaurante luxoase. In plin sezon este foarte aglomerata.

Plaja Platis Gialos – este situat la aproximativ 4 km de Orasul Mykonos si este una dintre cele mai lungi de pe insula.

Plaja Paradise (Kalamopodi) – este cea mai faimoasa plaja de pe insula. Este o plaja preferata de persoanele tinere pentru muzica si petrecerile pe plaja, atat ziua cat si noaptea.

Plaja Super Paradise (Plintri) – vecina cu Plaja Paradise si la fel de faimoasa. In ciuda asezarii paradisiace, nu veni aici pentru o zi linistita la plaja – muzica suna din difuzoare uriase, iar petrecerile pe plaja continua de noapte pana pe parcursul intregii zi. Nuditatea este permisa pe partea dreapta a plajei, care  este deasemenea gay friendly.

Servicii incluse

Bilet avion cursă charter;

București - Mykonos – București;

Transfer aeroport-hotel-aeroport;

7 nopți cazare hotel;

Masa-în funcție de hotelul ales

Asistenta turistica



Pretul nu include

Taxe de aeroport 95 €/ persoana;

Asigurare medicala de calatorie;

Taxele de intrare la obiectivele turistice;

Alte taxe şi cheltuieli personale;

Programe opționale.



Bine de stiut

Turistii se vor prezenta la aeroport cu 2 ore inainte de plecare.

Fiecare pasager are dreptul la maxim doua bagaje de cala cu o greutate totala de pana la 20 Kg si la un singur bagaj de mana care nu poate depasi 7 Kg. Nu trebuie sa introduceti in bagajele dumneavoastra obiecte care ar putea pune in pericol siguranta aeronavei sau a pasagerilor.

Orarul de zbor se poate modifica, astfel, el va fi comunicat cu exactitate inainte de plecare.

Clasificarea hotelurilor este data de autoritatile in domeniu din respectiva tara.

Hotelurile mentionate pot fi inlocuite cu hoteluri similare fara a afecta tariful.

Asigurarea medicala si asigurarea storno nu este obligatorie insa agentia va sfatuieste sa o procurati



Formalitati

La frontiera  este obligatorie detinerea unei carti de identitate sau a unui pasaport valabil minim 6 luni. Nu sunt obligatorii asigurarea medicala de calatorie si  asigurarea storno, insa, agentia va recomanda sa le aveti. Pentru a putea iesi din tara, copiii sub 18 ani trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor, sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care ii insoteste, in cazul in care nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa il prezinte la frontiera.



Clima

 

Insula se bucură de un climat de tip mediteranean, cu veri însorite şi uscate şi cu ierni blânde şi ploioase. În perioada estivală, temperaturile sunt între 17°C şi 29°C.

HOTEL PSAROU BEACH  3*

www.hotelpsaroubeach.com

Mic dejun

Psarou_Beach Psarou_beach_2

Hotelul Psarou Beach are o  arhitectură tradițională cicladică şi este unul dintre hotelurile cele mai primitoare din Mykonos. Hotelul  este situat pe una dintre cele mai exclusiviste plaje din Mykonos și lângă faimosul restaurant Nammos. Restaurantul este un local în stil grecesc, însă cu o atmosferă internaţională, este frecventat de foarte multe celebrităţi şi de crema societăţii elene.

Localizare: Hotelul se află la 30 m de plajă şi la 5 km de Chora, capitala insulei. Centrul de scuba diving, taverne, restaurante şi baruri se găsesc la câteva minute de mers.

Facilități hotel: receptie, snack bar, lounge, recepţie, acces internet gratuit.

Facilități camere:  Camerele decorate modern şi cu bun gust iţi vor asigura o şedere confortabilă şi plăcută. Acestea sunt dotate cu aer condiţionat, TV prin satelit, baie cu duş, telefon, mini-frigider, uscător de păr, acces internet.

Plecări

Loc în DBL STANDARD

Loc în DBL STANDARD cu REDUCERE 25% aplicată, până la 15.04

04.06

499

374 €

11.06, 24.09

530

398 €

18.06, 17.09

559

419 €

25.06

579

434 €

02.07, 09.07, 10.09

595

446 €

27.08, 03.09

635

476 €

16.07, 23.07, 30.07, 06.08, 13.08, 20.08

665

499 €

Supliment SGL

199 €

Reducere cazare in camera TPL

10 €/pers

Un copil 0-1,99 ani GRATUIT

Un copil 2-5.99 ani plătește numai transportul 140 € + taxe aeroport.;

*Reducerile sunt valabile pentru plata unui avans de 50%  la înscriere si restul de plata la expirarea termenului ofertei. Rezervările făcute în perioada de first/ early booking nu permit modificări de nume sau anulări. Reducerile se aplică doar la pachetul de bază, acestea nu se aplică la taxe sau suplimente.

MYKONOS TOWN STUDIOS - LAKKA

-Self catering-

Town_Studio_Laka Town_Studio_Laka_2

Studiorile Lakka sunt ideale pentru cei care vor sa simtă pulsul capitalei insulei Mykonos. Are o arhitectură cicladica, aşa cum sunt toate casele de pe străduţele înguste şi pavate din inima oraşului Chora.

Localizare: Este situat în centrul orașului Mykonos, la doar 100 de metri de Mica Veneţie și de renumitele mori de vânt din Mykonos. De asemenea, studiorile se află la doar câțiva pași de localurile destinate vieţii de noapte. Se afla la 2 km de Aeroportul Internațional Mykonos , iar cea mai apropiata plaja, Megali Ammos, se afla la 800 m.

Facilități camere:   Toate studiourile sunt dotate cu aer condiționat, o chicinetă bine utilată, baie cu dus si TV. Unele camere sunt dotate şi cu un balcon cu vedere către orașul Mykonos.

Studiourile oferă servicii self catering.

 

Loc în DBL STANDARD

Loc în DBL STANDARD cu REDUCERE 25% aplicată, până la 31.03

04.06

399

299 €

11.06

449

337 €

18.06, 17.09, 24.09

499

374 €

10.09

525

394 €

25.06, 03.09

555

416 €

02.07, 09.07, 27.08

565

424 €

16.07, 23.07, 30.07, 06.08, 13.08, 20.08

585

439 €

Supliment SGL

180 €

Un copil 0-1,99 ani GRATUIT

Un copil 2-5.99 ani plătește numai transportul 140 € + taxe aeroport.;

 

*Reducerile sunt valabile pentru plata unui avans de 50%  la înscriere si restul de plata la expirarea termenului ofertei. Rezervările făcute în perioada de first/ early booking nu permit modificări de nume sau anulări. Reducerile se aplică doar la pachetul de bază, acestea nu se aplică la taxe sau suplimente.

 

MYKONOS ROMANTIC BEACH HOUSE

-Self catering-

Psarou_Beach Romantic_beach_2

Romantic Beach House este alegerea ideala pentru cei care vor sa simta pulsul capitalei insulei Mykonos.

Localizare: Romantic Beach House este amplasat pe plaja Platys Gialos si la 4 km de Mykonos Town.

Facilitati hotel: Romantic Beach House ofera snack-bar, restaurant, WiFi (in restaurant), parcare.

Facilitati camere: Cele 9 camere sunt dotate cu aer conditionat, chicineta, mini frigider, uscator de par, balcon sau terasa.

Plecări

Loc în DBL STANDARD

Loc în DBL STANDARD cu REDUCERE 25% aplicată, până la 30.04

04.06

399

299 €

11.06

449

337 €

18.06, 24.09

499

374 €

25.06, 10.09, 17.09

530

398 €

02.07

545

409 €

09.07

565

424 €

03.09

575

431 €

16.07, 23.07, 30.07, 06.08, 13.08, 20.08, 27.08

590

443 €

Supliment SGL

180 €

Reducere cazare in camera TPL

10 €/pers

Un copil 0-1,99 ani GRATUIT

Un copil 2-5.99 ani plătește numai transportul 140 € + taxe aeroport.;

*Reducerile sunt valabile pentru plata unui avans de 50%  la înscriere si restul de plata la expirarea termenului ofertei. Rezervările făcute în perioada de first/ early booking nu permit modificări de nume sau anulări. Reducerile se aplică doar la pachetul de bază, acestea nu se aplică la taxe sau suplimente.

Licenta Numarul: 1604 din 26.03.2019

[Valid RSS]

Copyright © 2011 NC Travel. Toate drepturile rezervate.